Kaiken takana on nainen...

   
Hei, Olen Annukka Ilvola, aistikouluttaja. 

Kiinnostuin aistiasioista muutama vuosi sitten, kun näin ammatillisen erityisopettajan työssäni, millaisia haasteita aistiherkkyydet ihmisten arkeen tuovat. Pääsin näkemään myös millaista helpotusta arkeen ja oppimiseen saadaan, kun aistiasiat osataan huomioida oikein.

Sytyin aiheesta niin paljon, että päätin käyttää vapaa-ajastani suuren osan opiskeluun, sekä tiedon hankintaan aistiherkkyyksistä ja niiden aiheuttamista arjen pulmista. Nyt, muutamaa vuotta ja satoja ajattuja kilometrejä myöhemmin, voin hymyillä tyytyväisenä. Vuoden pohdinnan jälkeen, otin rohkean askeleen ja perustin oman yrityksen Way of AMI Oy:n kesällä 2018. 

Yritykseni nimi tulee nimestäni Annukka Marjaana Ilvola ja siitä ajatuksesta, että jo pikkutytöstä asti olen kulkenut omaa polkuani, tehden asiat sydäntä kuunnellen. Olen onnekas, kun olen uskaltanut tavoitella omia unelmia ja saanut työn, jossa pääsen auttamaan ja kouluttamaan ihmisiä aistipulmien parissa. ...Enkä minä ihan kokonaan ole malttanut opehommistakaan luopua. 

Aistikoulutuksissani jaan tietoa ja ymmärrystä siitä, miten aistiherkkyydet ja niistä aiheutuvat pulmat vaikuttavat ihmisen toimintaan, erityisesti keskittymiseen ja oppimiseen. Oletko muuten koskaan ajatellut, että kaikki oppiminen perustuu aisteihin?  

Haluan auttaa vanhempia, hoitajia, ohjaajia ja opettajia tunnistamaan aistiherkkyyksien tunnusmerkkejä, sekä löytämään keinoja, joilla arki kotona, päiväkodissa ja koulussa tulee sujuvammaksi ja keskittyminen paranee. Aistit ovat mukanamme läpi elämän, joten räätälöin koulutuksia myös aikuisten ja vanhusten arjen näkökulmasta, esimerkiksi: miten voimme auttaa vanhuksia asumaan omassa kodissa ja selviytymään arjesta aistipulmien lisääntyessä iän myötä.  

Aisteilla on suuri merkitys elämäämme monella tapaa. Ne auttavat meitä oppimaan uusia asioista ja erilaiset mieltymyksemme tekevät meistä yksilöitä. Minä pidän tanssimisesta, hyvästä ruoasta, ihanista tuoksuista, lattarimusiikista ja kauniista maisemista. Ja voiko olla ihanampaa tunnetta, kuin iho vasten ihoa, kädet ympäri kiedottuna, kun rakas perheenjäsen tai ystävä rutistaa lujaa? Harvoin pysähdymme ajattelemaan aistiasioita tarkemmin. Toisille voi olla jopa vaikeaa ymmärtää, miksi jokin itselle mieluisa asia onkin toiselle ahdistava tai jopa kammotus!?

Haluan jakaa tietoa ja ymmärrystä siitä, miten aistiherkkyydet huomioimalla voidaan helpottaa monen ihmisen arkea, osallistumista, oppimista tai asumista. Aistiharjoituksilla voidaan ennenkaikkea rikastuttaa ja helpottaa monen erityisryhmiin kuuluvan henkilön elämää, mutta myös poisopettaa itsetuhoisesta tai muuten ei-toivotusta käyttäytymisestä. 

Ota rohkeasti yhteyttä minuun, jos kiinnostuit kuulemaan lisää. Jos kaipaat koulutusta työyhteisöllesi, etsit hyvää luennoitsijaa tai  kenties sinulla on mielessä jokin porukka, joka hyötyisi muuten lisäkoulutuksesta. 

Laita sähköpostia tai soita, niin mietitään yhdessä, miten voisin olla avuksi. 

annukka.ilvola@wayofami.com  

 +358 445 760 595

-Annukka-